13 листопада 2022 р. 17:54

Міноборони позбавило акредитації деяких медійників через роботу в Херсоні без погодження

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

Міністерство оборони України позбавило акредитації тих журналістів, які працювали у звільненому від окупантів Херсоні до завершення стабілізаційних заходів.

Як зазначили у відомстві, ЗМІ не мали на це дозволу.

Згідно з наказом Головнокомандувача ЗСУ від 3 березня 2022 року про роботу ЗМІ на війні в Україні та порядок їхньої акредитації, медійники мають здійснювати переміщення у районі ведення бойових дій виключно у терміни та за маршрутом, визначениими та погодженими з відповідними керівниками військової частини, а перед здійсненням переміщення до району ведення бойових дій, повідомити керівника служби зв’язків з громадськістю про термін відрядження, маршрут, яким будуть рухатись, мету редакційного завдання.

Цей наказ доводиться всім представникам ЗМІ разом із видачею прескарт.

Журналісти, які були в Херсоні, порушили відповідні правила. 

"Нещодавно, деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів. 

Відтак, низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані не чинними", - йдеться в повідомленні міністерства.

Додамо, що Головне управління розвідки повідомило про початок визволення Херсона 11 листопада.

Наразі Укрзалізниця вже відкрила продаж благодійних квитків до деокупованого міста. Також можна оформити квитки на три перших рейси з Києва ще до чотирьох міст, зокрема до Маріуполя, Донецька, Луганська та Сімферополя. 

Напередодні звільнення Херсона британська розвідка повідомила, що втрата західного берега міста остаточно завадить збройним силам російської федерації досягти своєї стратегічної мети - прокласти сухопутний коридор до Одеси.

Поділитися