08 квітня 2024 р. 13:29

У селищі на Херсонщині відремонтували дорогу без бюджетних коштів

Фото: Конгрес місцевих та регіональних влад

(Фото: Конгрес місцевих та регіональних влад)

У Високопіллі Херсонської області  відремонтували дорогу без залучення бюджетних коштів. 

Про це повідомили в пресслужбі Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України.

У дописі зазначається, що у селищі таким чином продемонстрували справжній приклад громадської взаємодії між жителями, комунальниками та владою. 

Так, за ініціативи комунального підприємства "Високопільський комунсервіс" та небайдужих мешканців на головній вулиці було проведено ямковий ремонт дорожнього покриття. 

Зазначається, що з бюджету селища на ремонт не витратили ані копійки. Цемент для виконання робіт надала Херсонська обласна військова адміністрація. Щоправда, не згадується на які кошти він був придбаний.

У пресслужбі підкреслили, що цю ініціативу вже підтримали й інші селищні ради та територіальні громади Херсонщини. Тож найближчим часом в інших населених пунктах на деокупованому правобережжі теж планують провести ямковий ремонт проблемних ділянок без залучення бюджетних коштів.

Раніше повідомлялось про те, що відступаючи, окупанти нищили все на своєму шляху. Так, вони підірвали міст у Високопільській громаді Херсонщини. Руйнування цієї переправи через Інгулець створило труднощі не лише для місцевих мешканців, а й для фермерів. Тож відбудова була вкрай потрібна. Вже збудовано тимчасовий міст, який вирішить проблему проїзду. Конструкція – залізобетонна, завдовжки 18 метрів і завширшки чотири метри. Додатково облаштовані й підходи до мосту. На ці потреби спрямували кошти, заощаджені  при ремонті іншого мосту в громаді. Тож у громаді мають не один, а три мости. Вони допоможуть і жителям, і підприємцям регіону.

Також через річку Інгулець відновлено ще одну автомобільну переправу. Відтепер жителям що одного села Великоолександрівської громади не доведеться долати зайві кілометри: на їх прохання відбудували переправу, знищену російською армією.

Володимир Шкаєв

Поділитися