04 січня 2024 р. 20:34

Понад 4 мільйони матеріальної допомоги надали мешканцям на Болградщині

ФОТО:  з відкритих джерел

(ФОТО: з відкритих джерел)

Матеріальна підтримка  у розмірі 4,3 мільйона гривень  була надана мешканцям Тарутинській громаді Болградського району.

Про це повідомив Тарутинський селищний голова Сава Чернєв, коментуючи результати роботи за 2023 рік.

Протягом минулого року багато осіб звернулися до місцевої ради з проханням про надання фінансової допомоги. На загальну суму 4,3 мільйона гривень з місцевого бюджету Тарутинської громади було здійснено 733 виплати.

Допомога була надана на лікування, підтримку у скрутних життєвих ситуаціях, сім'ям загиблих військовослужбовців, підтримку військовослужбовців та їх сімей, учасників бойових дій та АТО/ООС, осіб з обмеженими фізичними можливостями. А також на поховання громадян, які не мали стабільного доходу на момент смерті.

Додатково, 815 тисяч гривень з 4,3 мільйона були виділені на підтримку військовослужбовців та їх сімей.

У 2023 році також було підготовлено 37 пакетів документів для отримання матеріальної підтримки мешканцями Тарутинської громади з обласного бюджету. За результатами минулого року, 37 жителів громади отримали фінансову допомогу з області на суму 409,8 тисячі гривень.

Нагадуємо, жителі Одеси, чиє житло було пошкоджене внаслідок війни, можуть отримати компенсацію. Наразі цю процедуру спростили, щоб пришвидшити виплати постраждалим громадянам.

Про це повідомила пресслужба одеської мерії.

Відтепер подати заяву на отримання виплат за пошкоджене житло можна через Департамент надання адміністративних послуг Одеської міської ради. Зазначається, що подати заяву про отримання допомоги можна через ЦНАП незалежно від місця розташування на території України пошкодженого житла, крім територій, які знаходяться під окупацією, або територій, на яких проходять активні бойові дії.

Анна Бальчінос

Поділитися