07 березня 2024 р. 21:56

На Одещині від коронавірусу померло майже пів сотні людей

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

З початку епідсезону в Одеській області зафіксовано 48 летальних випадків від наслідків коронавірусної хвороби.

Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Згідно з даними моніторингу, за тиждень на Одещині збільшилась кількість випадків госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію у порівнянні з попереднім тижнем. Показник госпіталізації хворих на COVID-19 зріс на 47%.

"Серед захворілих на COVID-19, переважало доросле населення, питома вага якого складала 80,3%, а серед них превалювали особи у віці 30-64 роки (до 57%)", - йдеться у повідомленні.

Також зафіксовані чотири летальні випадки серед дорослого населення в Одеському районі.

Всього з початку епідсезону зареєстровано 48 лабораторно підтверджених летальних випадків від ускладнень COVID-19. В центрі уточнили, що всі померлі – дорослі люди, дітей серед них не зафіксовано.

За даними моніторингу, захворюваність на вірусні інфекції (ГРВІ), включно із COVID-19 знаходиться у межах сезонних коливань. Варто додати, що в Україні епідсезон 2023/2024 розпочався з 2 жовтня.

Раніше ми писали, з початку епідсезону на Миколаївщині зафіксовано 33 летальних випадки від наслідків коронавірусної інфекції.

 Також стало відомо, що в одеську інфекційну лікарню доставили жінку з вірусом грипу А. Проте згодом вона померла.

Жінка скаржилась на високу температуру, задуху та кашель. Окрім цього, за словами медиків, вона мала багато супутніх хронічних захворювань та не щеплювалась проти грипу. 

Згідно з даними експертів, за минулий тиждень зареєстровано циркуляцію вірусів грипу А та В, а також аденовірус та Covid-19. На Covid-19 за останній тиждень захворіли 32 одесити, з яких сім дітей.

Ірина Глухова

Поділитися