03 березня 2024 р. 15:02

Оновлено! На Миколаївщині відновили офтальмологічну лікарню, яка була ушкоджена внаслідок обстрілів рф

ФОТО: КНП«Обласна офтальмологічна лікарня»

(ФОТО: КНП«Обласна офтальмологічна лікарня»)

У Миколаївській області відновили обласну офтальмологічну лікарню, яка постраждала внаслідок обстрілу росії ще навесні 2022 року. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства здоров'я України.

З перших днів повномасштабної війни ворог руйнує інфраструктуру країни, серед яких є й медичні заклади. 

У навесні 2022 року уламками ворожого снаряду було пошкоджено покрівлю та 70 вікон 4-поверхового лікувального корпусу Обласної офтальмологічної лікарні. Медзаклад потребував поточного ремонту. У лікарні замінили вікна та здійснили ремонт покрівлі, яка складала 331 м². 

Лікарня обслуговує мешканців міста всієї області та надає спеціалізовану та високоспеціалізовану третинну медичну допомогу, зокрема хірургічну.

Медзаклад, як і до повномасштабної війни, продовжує працювати у цілодобовому режимі та надавати медичні послуги.

За минулий рік лікарня амбулаторно прийняла 49 тисяч пацієнтів та ще 5 тисяч людей отримали стаціонарне лікування. 

Попри війну роботи з відновлення медичних закладів триватимуть й надалі. Зокрема, лише на Миколаївщині було відновлено повністю 81 об’єкт медзакладів та ще 51 відновлений частково. 

Загалом по всій Україні ворог пошкодив 1 535 об’єктів медзакладів та 201 – зруйнував вщент. 508 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 360 – відновлені частково. 

У Миколаївській області відновлено Міську лікарню №4. Її було двічі пошкоджено через обстріли у перший рік повномасштабного вторгнення. Завдяки підтримці Міжнародного комітету Червоного Хреста з Одеси та БО Благодійний фонд "Лікарі без кордонів – Франція" у медзакладі були повністю замінені вікна та двері. Крім того, було проведено поточний ремонт. 

Нещодавно для миколаївських поліцейських провели курс по тактичній медицині. Під час курсу правоохоронців навчали, як надавати допомогу в екстремальних ситуаціях, у тому числі в умовах бойових дій.

Анна Бальчінос

Поділитися