15 січня 2022 р. 19:47

Насосну станцію в Ренійській громаді планують відремонтувати за 87 мільйонів

Насосну станцію в Ренійській громаді планують відремонтувати за 87 мільйонів

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської облдержадміністрації оголосив тендер на капітальний ремонт та технічне переоснащення насосної станції-1 «Перемога» Котловинської зрошувальної системи Ізмаїльського району очікуваною вартістю 87,5 млн грн.

Про це кореспондентка «ІзбірКому» дізналася з сайту держзакупівель Prozorro.

Замовник розраховує, що підрядник впорається з усім обсягом робіт до 1 серпня 2022 року. Аукціон запланований на 1 лютого.

Виготовлення робочого проєкту по об’єкту обійшлося у 509 тис. грн. Документ розробила київська фірма «Омега Вест Трейд» на кошти, виділені з обласної казни.

Нагадаємо, реконструкція та капітальний ремонт меліоративних систем півдня Одеської області передбачений в рамках регіональної програми «Аграрна Одещина».

У лютому 2021 року в Одеській ОДА відбувся круглий стіл, присвячений темі кліматичних змін. За словами голови облдержадміністрації Сергія Гриневецького, саме кліматичні зміни поступово роблять агровиробництво в регіоні без додаткового зрошення малоприбутковим. Завдяки поливу врожаї можуть збільшитися у 2-3 рази. Зрошення допоможе аграріям адаптуватися до змін клімату.

Нагадаємо, що для села Котловина виділили 1 мільйон 23 тисячі гривень на капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вулицях Центральна та 28 червня.

Зазначимо, що у випадку села Котловина до мільйона гривень із державного бюджету додається 100 тисяч гривень із бюджету Ізмаїльського району. 

Поділитися