21 квітня 2024 р. 11:21

Оновлено! Негода звалила в Одесі понад 10 дерев

Фото: Одеська мерія

(Фото: Одеська мерія)

Негода що вирувала в Одесі з 15:00 20 квітня й продовжилася 21 квітня звалила станом на 10 ранку в місті 15 дерев та великих гілок.

Про це повідомили у пресслужбі Одеського муніципалітету.

Також наразі відомо, що тимчасово перекритий рух транспорту по вулиці Приморській. В районі Газового провулка впало дерево на дорогу. 

Впалі гілки та дерева пошкодили припарковані автівки.

За даними сервісу The Weather Lab, станом на 9 ранку в місті випало 42 міліметри опадів — це 1,5 місячної норми. 

Також зранку комунальники почали додаткове очищення дощоприймачів і за необхідності відкачували дощову воду з вулиць.

Станом на 8:00 ранку 21 квітня є часткові підтоплення проїжджої частини по вулиці Отамана Головатого. 

Також роботи велися по вулиці Одарія (виїзд з порту), вулиці Мечнікова,132, вулиці Щоголева та у ⁠Ярмарковому провулку.

Оновлено 14:35. Тим часом очікується, що сильний вітер вируватиме в Одесі й завтра, 22 квітня. Тому школи міста планують організувати, як очне, так й дистанційне навчання.

Оновлено 14:58. Натомість за даними ДТЕК "Одеські електромережі" найбільш постраждали від негоди Білгород-Дністровський і Одеський райони. Станом на 14:00 без світла залишались 17 населених пунктів, з яких чотири – частково

Останнього разу негода, яка вирувала на Одещині з 25 по 26 березня, пошкодила дахи житлових будинків у місті Білгород-Дністровському.

Сильними поривами вітру були зірвані покрівлі багатоквартирних будинків. Особливо постраждали будинки на вулицях Мира, 5, Одеський шлях, 4, Українська, 13 і Франка, 7. Наразі зафіксовано пошкодження 15 будівель.

Тоді  через шторм були знеструмлені близько 70 населених пунктів в Одеській і Миколаївській областях. Зокрема, на Одещині через сильні пориви вітру без світла залишились близько 44 тисяч точок обліку. В обласному центрі діяли графіки погодинних відключень. Обмеження застосовували для понад 33 тисяч абонентів.

Торік вітер та заметіль, що вирували Одеською областю весь день 26 листопада призвели до руйнування труби однієї з котелень Одеси, обривів контактної мережі електротранспорту та падіння понад 100 дерев.

Вночі внаслідок сильного вітру на одній з районних котелень великої потужності сталася аварія — впала труба заввишки понад 100 метрів. 

Кирило Бойко

Поділитися