20 квітня 2024 р. 11:21

Мінінфраструктури пояснило, що саме палало після атаки ракетами в порті Південному

Фото: ДСНС в Одеській області

(Фото: ДСНС в Одеській області)

Ракетний удар росіян по порту Південному 19 квітня зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, один з терміналів належить всесвітньо відомій компанії, що працює в Україні з 2004 року та володіє також кількома заводами з перероблення агропродукції.

"Це понад 300 мільйонів доларів інвестицій та майже 1 тисяча робочих місць", - зазначили в міністерстві.

За даними відомства, це вже 39 атака росії по об'єктах портової інфраструктури Одеській області загалом віт таких атак пошкоджені та частково знищені 215 об'єктів, 153 транспортних засобів, вісім цивільних суден, постраждали 26 цивільних осіб.

"З часів як росія вийшла з зернової угоди, вона систематично атакує порти з метою припинити експорт української агропродукції на світові ринки. Лише сильні системи ППО здатні зупинити агресора у своїх намірах знищити портову інфраструктуру і підірвати продовольчу безпеку світу. Адже Україна була, є і залишається гарантом безпеки й топовим експортером агропромислової продукції. Навіть за таких умов Україні вдалось експортувати тимчасовим експортним коридором понад 40 мільйонів тонн вантажів. Це значно більше, ніж росія дала можливість експортувати за часів Зернової ініціативи", - зазначили в міністерстві.

19 квітня російські війська знову поцілили ракетами по Одеській області,  є пошкодження та постраждалий. Ввечері президент України Володимир Зеленський у зверненні до учасників зустрічі Україна – НАТО заявив, що окупанти завдали ракетного удару по морському порту Південний, внаслідок атаки пошкоджено будівлі, що належать іноземній державі.

До того російська армія вночі здійснила комбіновану атаку по Одеській області, застосувавши дрони-камікадзе та ракети різного типу. Метою росіян знову була критична інфраструктура регіону.

Кирило Бойко

Поділитися