23 березня 2021 р. 21:57

Де в Одесі найбрудніше повітря

Де в Одесі найбрудніше повітря

Департамент екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради за період 12–18 березня 2021 року виявив перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у атмосферному повітрі.

Про це повідомили в пресслужбі департаменту. 

Моніторинг стану атмосферного повітря на вулицях здійснюється пересувною Муніципальною лабораторією КП «Муніципальний центр екологічної безпеки» Одеської міської ради, шляхом виконання спостережень з автоматичним відбором проб.

Зокрема забруднення повітря зафіксовано::

  • Автовокзал, забруднююча речовина вуглеводні (сумарні) – у 1,4 рази.
  • Об’їзна дорога (2 стовпа), забруднююча речовина оксид вуглецю – у 1,3 рази.
  • Залізничний вокзал, забруднююча речовина оксид вуглецю – у 1,28 рази.

Раніше Одеський державний екологічний університет після моніторингу якості повітря повідомив, що концентрація дрібнодисперсного пилу в повітрі Одеси перевищувала гранично допустиму в середньому норму в шість разів.

В березні минулого року Служба екологічного контролю комунального підприємства «Муніципальний центр екологічної безпеки» Одеської міської ради проаналізувала атмосферне повітря на перехрестях міських автодоріг, площах, біля залізничного та автовокзалів і при в'їздах в місто і виявила, що повітря в місті стало чистіше.

Нагадаємо також, що в 2019 році в Одесі, Дніпрі, Кривому Розі, Львові та Кам'янському було зафіксовано незначне підвищення рівня забруднення повітря.

Раніше в одеському повітрі спостерігався підвищений вміст сажі і газу з різким запахом формальдегіду. Брудніше, ніж в Одесі, повітря тільки в Дніпрі і Маріуполі.

Поділитися