25 квітня 2021 р. 17:40

Сміттєвози курсуватимуть Одесою за графіком і згідно з маршрутом

Сміттєвози курсуватимуть Одесою за графіком і згідно з маршрутом

Схема санітарної очистики міста, ухвалена рішенням виконкому, дозволить впорядкувати роботу автотранспорту з вивезення сміття, зазначив у відеокоментарі 25 квітня заступник Одеського міського голови з питань діяльності органів виконавчої влади Дмитро Жеман. За його словами, це абсолютна новація для обласного центру.

Завдяки схемі будуть розроблені чіткі маршрути й графіки пересування містом сміттєзбиральних автомашин, а також визначена точна кількість контейнерів. Крім того, впроваджується стала система роздільного збору сміття. 

Після засідання міськвиконкому 22 квітня Дмитро Жеман поскаржився на ще одну проблему - майже повну відсутність окремих контейнерів для суб’єктів господарювання. Наприклад, у Приморському районі більша частина розташованих у центрі суб'єктів господарювання, зокрема кафе, барів, ресторанів, піццерій, кав’ярень, не мають свого окремого контейнеру, а використовують безпосередньо контейнери мешканців будинків. Тобто сміттєвивізна компанія не встановлює додаткові контейнери, і, як результат,  місто страждає від перенакопичення сміття.

Нагадаємо, Ренійський міський голова Ігор Плєхов запропонував депутатам міськради вийти на суботнік для прибирання сміття.

У середині квітня підземні ємності для збору твердих побутових відходів встановлені на Соборній площі в Одесі.

Суворовська районна адміністрація Одеської міської ради оголосила тендер на 6,3 млн грн для обрання компанії, яка прибиратиме та підмітатиме вулиці району.

Під час візиту до міста Ізмаїл у березні цього року голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький звернув увагу органів влади Ізмаїльського району на стан узбіч дороги.

У лютому Одеська філія ДП "Адміністрації морських портів" оголосила тендер для обрання компанії, якій заплатять за послуги з прибирання території порту. 

Наприкінці березня депутати Доброславської селищної ради затвердили програму охорони навколишнього середовища на 2021-2025 роки. Щорічно планують витрачати на її втілення по 250 тисяч гривень.

 

Поділитися