06 липня 2021 р. 10:29

На двох пляжах Одещини не рекомендують купатись

На двох пляжах Одещини не рекомендують купатись

Морська вода біля узбережжя селища Затока, що в Одеській області, не відповідає санітарним нормам.

Про таке повідомили у пресслужбі обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

В ході проведення лабораторних досліджень за станом якості морської води у визначених контрольних точках на 22 пляжах м. Одеси та Одеської області, які мають офіційний статус, було відібрано 93 проби на санітарно-мікробіологічні та 13 проб – на санітарно-хімічні показники.

З них дві проби морської води по санітарно-мікробіологічним показникам не відповідали гігієнічним вимогам, а саме пляжі в рекреаційних зонах смт Затока – район «Центральний» та район «Сонячний».

Для проведення моніторингових досліджень на холеру обстежено 130 хворих з розладами шлунково-кишкового тракту та відібрано 155 проб з об’єктів зовнішнього середовища (вода морська – 51 проба, вода лиманна – 33, харчові продукти – чотири, вода стічна – 67, у тому числі 35 проб води інфекційних стаціонарів). Холерні вібріони не виділено.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція з початку року оштрафувала на 13 мільйонів гривень громади і підприємства області за незаконні звалища.

Через потужну зливу була знеструмлена частина міста Кілія Ізмаїльського району. Про це повідомив у Facebook міський голова Вячеслав Чернявський. Крім того, зупинилися насосні станції, що призвело до припинення водопостачання.

Раніше Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України з'ясував, що проби морської води біля узбережжя Одещини відповідають гігієнічним вимогам. 

Поділитися