07 лютого 2021 р. 17:23

Мерія рекомендувала одеситам обмежити поїздки в понеділок

Мерія рекомендувала одеситам обмежити поїздки в понеділок

За повідомленням Гідрометцентру, 8 лютого по Одесі та області очікується погіршення погодних умов: вітер східний, вдень південно-східний пориви 15-18 метрів в секунду.

Як зазначають в Одеському муніципалітеті, вночі та вранці туман, видимість 200-500 метрів, налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця. 

"Одеська мерія просить городян максимально обмежити переміщення містом, без гострої необхідності не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Прохання не паркувати автомобілі на проїжджій частині - це ускладнює роботу снігоприбиральної техніки. Літнім людям, вагітним жінкам і дітям рекомендовано максимально обмежити перебування на вулиці. Одеситів просять бути пильними і не залишати транспортні засоби під деревами і лініями електропередач, так як в результаті негоди можливе падіння гілок і кабелів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 1 лютого Департамент міського господарства підрахував, скільки дерев постраждали від негоди, починаючи з 27 січня, та вже на 70% ліквідував наслідки. 

Станом на 7:00 1 лютого в Одеській області залишалися знеструмленими 11 населених пунктів у Лиманському районі, а на регіон знову насувається негода.

В Одесі на вулиці Пастера 30 січня обвалився балкон.

Електромережі, що забезпечують струмом 32 населених пункти в Одеській області залишалися пошкодженими станом на 7:00 31 січня.

Раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляла, що кількість знеструмлених населених пунктів станом на 7:00 29 січня зросла у порівнянні із ранком 28 січня на 20 населених пунктів. 

Одеський муніципалітет з 9:30 27 січня тимчасово обмежив рух до міста вантажного автотранспорту, у зв'язку із погіршенням погодних умов. 

Наліпання мокрого снігу та сильний поривчастий вітер призвели станом на 7:00 27 січня до знеструмлення 117 населених пунктів у п'яти областях України. В Одеській області без світла сидять мешканці 13 населених пунктів.

25 січня Одеська міська рада звернулася до містян із проханням максимально обмежити переміщення містом та без гострої необхідності не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Впалі дерева пошкодили автівку та будинок.

Нагадаємо також, що зранку 13 січня в Одесі випав сніг, однак суттєвих перешкод для руху транспорту не створив - Одеські комунальники вночі розпочали прибирати сніг з тротуарів та доріг міста. Втім, без енергопостачання залишилися біля 20 населених пунктів. 

Раніше про випадіння снігу повідомляли мешканці Півдня регіону. Зазначимо також, що за інформацією Українського гідрометеорологічного центру зниження температури очікується після 14 січня.

Поділитися