14 грудня 2021 р. 13:20

Лісові господарства Одещини планують продати 20 тисяч ялинок

Лісові господарства Одещини планують продати 20 тисяч ялинок

Державними лісогосподарськими підприємствами Одещини, враховуючи попит минулих років, заплановано реалізувати близько 20 тисяч штук новорічних ялинок.

Як повідомили у пресслужбі Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства, середня ціна при покупці ялинок у державних лісогосподарських підприємствах, у залежності від регіону області, становитиме від 60 до 100 гривень за погонний метр.

Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками та пластмасовими бірками -стяжками. Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрихкод, який заноситься в Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки.

Для зручності покупців з метою перевірки легальності походження новорічної красуні державним підприємством "Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр" розроблено програмне забезпечення для Android, за допомогою якого кожен покупець має можливість ознайомитися з походженням новорічної ялинки.

Разом з тим, Державні лісогосподарські підприємства області в передноворічний період запроваджують посилені заходи охорони по збереженню хвойних насаджень, ялинкових селекційних плантацій і ділянок особливо цінних хвойних порід.

Нагадаємо, на святкування Нового року та Різдва в Одесі минулого року витратили 3 млн 422 тис. 522 гривень. Також Департамент міського господарства оприлюднив список спеціалізованих майданчиків, на яких можна залишити або поміняти на солодощі новорічні дерева.

Поділитися