24 грудня 2021 р. 12:20

Обвинувачене у мільйонній шкоді довкіллю КП пояснює все карантином

Обвинувачене у мільйонній шкоді довкіллю КП пояснює все карантином

Керівництво комунального підприємства "КП-Сервіс" Знам’янської сільської ради колишнього Іванівського району Одеської області, пояснило відсутність в нього дозволу на використання 15 артезіанських свердловин карантинними обмеженнями.

Відповідний лист надійшов від підприємства на пошту редакції ІзбірКому

У листі директор комунального підприємства "КП-Сервіс" Василь Сидорак визнає, що процедура отримання дозволів затягнулася на півтора роки, проте пояснює цю затримку карантином через коронавірус.

"Справді, процедура отримання Дозволу на спеціальне водокористування затягнулась на півтора роки. Але не через дії чи бездіяльність підприємства. А через коронавірусні обмеження. Компанія, яка готувала документацію неодноразово інформувала, що внаслідок цих карантинних коронавірусних обмежень органи виконавчої влади значно уповільнили свою роботу. Документація проходила погодження в обласному секторі Державного агентства водних ресурсів та департаменті екології Одеської ОДА. І в цій історії виходить наступне - два державні органи  довго розглядали документацію, а третій державний орган через це тепер висуває нам претензію. За логікою екологічної інспекції, поки робилась документація весь населений пункт, а це біля чотирьох тисяч жителів і суб’єктів господарювання мали півтора роки сидіти без води і чекати документацію. Що це як не абсурд і кретинізм?! У нас і без того рівень поваги і довіри до державних органів невеликий, і подібні дії точно їх не збільшать", – прокоментував Василь Сидорак.

Він також не виключає політичне підґрунтя претензій інспекції.

"Не виключаю, що ця історія має і політичну складову. Трохи більше, ніж через місяць спливає термін дії мого контракту зі Знам’янською сільською радою. Подейкують, що сільський голова хоче бачити на цій посаді лояльного і слухняного директора. Звідси і ці приїзди екологів", – зазначив Василь Сидорак.

За даними КП, станом на 22 грудня 2021 року воно здійснює забір води на підставі дозволу на спеціальне водокористування.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) притягнула до адміністративної відповідальності посадовців комунального підприємства "КП-Сервіс" Знам’янської сільської ради. 

Раніше Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу оштрафувала посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю "Союз", а також вимагає в підприємства сплати 13,6 мільйонів гривень.

Одеський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні адміністративного позову Приморської районної адміністрації Одеської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю "ТВ-СЕРРУС".

Господарський суд Одеської області виніс рішення стягнути з АТ «Одеський консервний завод дитячого харчування» збиток у сумі понад 248 тис грн. При проведенні планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства АТ «Одеський консервний завод дитячого харчування» інспектори встановили факт забору води загальним об’ємом 52,5 тис. куб м з підземних водоносних горизонтів при відсутності дозволу на спеціальне водокористування.  

А також Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) оштрафувала комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» на суму понад 439 тисяч гривень.

Поділитися