30 листопада 2020 р. 17:21

Забруднення на мільйон: Держекоінспекція позивається до «Вилківського міськводоканалу»

Забруднення на мільйон: Держекоінспекція позивається до «Вилківського міськводоканалу»

Держекоінспекція розрахувала збитки та пред’явила претензію на суму 1 мільйон 153 тисячі гривень КП «Вилківський міськводоканал», діяльність якого призвела до забруднення хімікатами ділянки, розміром 20 тисяч квадратних кілометрів.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

«У місті Вилкове Кілійського району Одеської області на земельній ділянці площею 20 тисяч квадратних метрів виявили забруднення амонієм, нітратами, хлоридами, фосфором та сульфатами. Екологія відомого українського містечка постраждала при експлуатації сміттєзвалища за відсутності необхідних документів. Інспекція розрахувала збитки та пред’явила претензію КП «Вилківський міськводоканал» на суму 1 мільйон 153 тисячі гривень», - заявив Андрій Мальований.

Крім того, протягом минулого тижня інспекція виявила порушення на ще одному одеському підприємстві - ТОВ «Міленіум-2014».

«Також у Одеській області через пошкодження каналізаційної труби під час будівництва житлового будинку відбулося забруднення неочищеними стічними водами ділянки площею 205 квадратних метрів. ДЕІ розрахувала збитки та пред’явила претензію ТОВ «Міленіум-2014» на суму понад 880 тисяч гривень», - додав Андрій Мальований.

Загалом у період з 20 по 26 листопада Держекоінспекція нарахувала збитків, заподіяних довкіллю, на суму 3 мільйони 220 тисяч гривень та пред`явила претензій і позовів на суму 2 мільйони 482 тисячі гривень. За цей час проведено 490 перевірок та складено 707 протоколів про порушення екологічного законодавства.

Нагадаємо, Адміністрація морських портів України вважає медійну активність навколо буксиру «Аметист» добре спланованою провокацією з боку Державної екологічної інспекції. 

Представники Державної екологічної інспекції звернулися до правоохоронних органів із заявою з приводу інформації про аварію судна морської пошуково-рятувальної служби в селищі Олександівка під Чорноморськом на причалі і утворення навколо нього плями з нафтопродуктів.

Державна екологічна інспекція в Одеській області притягнула до адміністративної відповідальності представника філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс».  

Поділитися