19 березня 2024 р. 18:29

Дорожні гіганти виграли право утримувати дороги Одещини за понад 2 мільярди

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області провела два тендери для обрання підрядника, якому заплатять за експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

Як йдеться в системі електронних закупівель Prozorro, переможцями в тендерах стали товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой" та ТОВ "Автомагістраль-Південь". 

Обидві закупівлі провели 19 березня у форматі відкритих торгів з особливостями.

В першій взяли участь обидва підприємства, ДП "Вінницький облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", ТОВ "Березівкаагрошляхбуд", Товариство з обмеженою відповідальністю "Евродор". 

 Саме там вийшло переможцем товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой" утримувати дороги компанія в разі укладання угоди повинна буде до 31 грудня 2026 року за 1 мільярд 186 мільйонів 998 тисяч гривень. 

Загалом у цьому тендері йдеться про 705 кілометрів доріг.

У другій закупівлі взяли участь три компанії з попередньої закупівлі ТОВ: "Ростдорстрой", "Березівкаагрошляхбуд" й "Автомагістраль-Південь". А конкурувало з ними ТОВ "Будівельна фірма "Паритетбудінвест".

В цій закупівлі виграло товариство з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль-Південь" в разі укладання угоди компанія має отримати 909 мільйонів 999 тисяч 998 гривень, а утримувати дороги компанія повинна буде також до 31 грудня 2026 року.

У цьому разі йдеться про 543,8 кілометра доріг.

За даними сервісу YouControl власниками ТОВ "Автомагістраль-Південь" до вересня 2022 року були одесити Валерій Коротков та Олег Наливаний. Наразі кінцевим бенефіціаром є мешканець Одещини Олександр Бойко

Компанія входить до переліку обраних виконавців Укравтодору, які отримали найбільші підряди під час Великого будівництва. Лише у 2021 році "Автомагістраль-Південь" отримала контрактів на 58,9 мільярда гривень.

Кінцевими бенефіціарами ТОВ "Ростдорстрой" наразі значаться депутат Одеської міськради Юрій Шумахер — представник партії "Довіряй ділам", та бізнесмен Євген Коновалов.

Раніше Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

В ній брали участь три компанії, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Йдеться про товариства з обмеженою відповідальністю: "Березівкаагрошляхбуд""Ростдорстрой" та "Будівельну фірму "Паритетбудінвест"

Переможцем стало ТОВ "Березівкаагрошляхбуд", яке погодилося працювати за 1 мільярд 227,2 мільйона гривень. 

Кирило Бойко

Поділитися