15 березня 2024 р. 14:03

Оновлено! Самки зубра чекають на нареченого: Миколаївський зоопарк просить про допомогу

ФОТО: Миколаївський зоопарк загальнодержавного значення

(ФОТО: Миколаївський зоопарк загальнодержавного значення)

Миколаївський зоопарк просить про допомогу з перевезення з Одеси самця зубра.

Про це повідомляється на сторінці зоопарку у фейсбуці.

Самотній самець європейського зубра живе в Одеському зоопарку, тоді як у Миколаєві його готові зустріти дві наречені того ж виду.

У зоопарку просять допомогти привезти нареченого, а для цього потрібен транспорт для перевезення великих биків.

Збереження і розведення рідкісних видів - одне з основних завдань, яке стоїть перед миколаївським зоопарком. В Одеському зоопарку живе одинокий самець європейського зубра. У Миколаївському його очікують дві самиці того ж виду. Допоможіть, будь ласка, організувати перевезення нареченого до двох наречених, - звертаються по допомогу співпрацівники Миколаївського зоопарку.

Зубр, або європейський бізон – один з найбільших ссавців у Європі. 

Його висота сягає майже двох метрів, а вага самців часом досягає 1000 кг. 

Сьогодні збереглося лише дві генетичні лінії зубрів – кавказький та біловезький – рівнинний. Їх загальна чисельність включає близько 4000 особин, що живуть як у неволі, так і в дикій природі. 

Зубр занесений до всіх видань Червоної книги України й має статус "зниклий у природі". У Червоному списку Міжнародного союзу охорони природи і Червоній книзі Карпат віднесений до категорії "вразливих".

Усіх, хто може допомогти, просять зателефонувати: (097)285-15-15.

Миколаївці зібрали майже 250 кілограмів пластикових кришок на виготовлення комплектуючих до безпілотників, які передадуть ЗСУ.

Акція відбулась у Миколаївському зоопарку за підтримки громадської організації "Кінбурн". Чотири роки тому організація встановила там спеціальну екоскульптуру для збору кришок.

27 лютого в Миколаївському зоопарку відзначили Міжнародний день полярного ведмедя. Цей зоопарк — єдиний заклад в Україні, де мешкають представниці цього виду — мама Зефірка та її донька Сметанка.

Анна Бальчінос

Поділитися