14 березня 2024 р. 16:32

На Одещині з`являться нові ліси

Фото: Ліси України/ Колаж Інтента

(Фото: Ліси України/ Колаж Інтента)

На весні в Одеській області розпочинається висадка лісу. За сприятливих погодних умов в регіоні буде висаджено 408 гектарів нових лісів, це понад три мільйони нових дерев.

Про це повідомили в Південному лісовому офісу.

Для нових посадок обрані українські породи: сосна кримська та дуб звичайний. В "Лісах України" розповіли й про нові підходи до ведення лісового господарства.

Зокрема, лісники вирішили відійти від створення монокультур, які складаються виключно, наприклад, з сосни без домішок дерев інших видів. Такі культури вразливі до змін клімату, лісових пожеж, хвороб та шкідників. Тому в нових підходах вирішили  засаджувати ділянки різними породами рослин.

(Фото: ДП "Ліси України")

Нові ліси будуть висаджувати на земельних ділянках, наданих у постійне користування лісівникам, згідно з обсягами запроєктованих матеріалами лісовпорядкування.

"Ми заліснюємо землі деградовані, які вийшли з сільгоспкористування і потребують заліснення для захисту від ерозії та подальшої деградації. Це балки, береги річок, пасовища з ознаками пасовищного перевантаження тощо", - розповіли у компанії.

Також у рамках лісокультурної кампанії 2024 року ДП "Ліси України" висадило одну тисячу сіянців сосни кримської та одну тисячу дуба звичайного на пустирі біля міста Ізмаїла. Це землі філії "Ізмаїльське лісове господарство". Загалом цього року в Ізмаїльському районі висадять тисячу гектарів лісу.

(Фото: ДП "Ліси України")

Раніше в одній із громад Ізмаїльського району висадили дві сотні дерев білої акації на сміттєзвалищі.

А тим часом п'ять дерев породи "Берест" були незаконно вирубані у Миколаєві на вулиці Миколаївській, 3б. Сума завданої шкоди державі становить майже 14 тисяч гривень.

Ірина Глухова

Поділитися