23 березня 2024 р. 15:27

На Миколаївщині визначили, де зберігатимуть відходи від російських обстрілів, але є нюанс

Фото: bihus.info

(Фото: bihus.info)

Протягом 2023 року у Миколаївській області були визначені п'ять місць для тимчасового зберігання відходів від руйнувань, спричинених військовою агресією.

Про це повідомила начальниця управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА Олександра Єфименко під час брифінгу.

За її словами, ці місця призначені для утримання матеріалів, таких як бетон, цегла, пластикові труби водопостачання та водовідведення, уламки та склопакети, які накопичилися в результаті війни.

Чиновниця пояснила, що минулого року вже п'ять громад у регіоні визначили території для зберігання цих відходів, а наразі до них долучилася ще одна громада. Однак, щоб розв'язати проблему накопичення відходів, потрібно придбати спеціалізоване обладнання для їх перероблення. Вартість цього обладнання становить від 14 до 24 мільйонів гривень, але наразі не вистачає фінансування.

"Ми працюємо над цією справою спільно з нашими партнерами та звертаємося до міжнародних донорів для отримання необхідного обладнання", - підкреслила Єфименко.

Ця ініціатива спрямована на збереження природи та боротьбу з наслідками військових дій у регіоні.

 Протягом 22 березня російські війська обстрілювали Миколаївщину з артилерії. Двічі обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади. Також під вогнем противника опинилося місто Очаків та Куцурубська громада.

На Миколаївщині з початку повномасштабного вторгнення зафіксовано 15 599 зруйнованих або пошкоджених об’єктів. Такі дані оприлюднила в.о. директорка департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОВА Світлана Григор'єва під час брифінгу.

Вона зазначила, що обстріли продовжуються і кількість зруйнованих об’єктів збільшуються. Наразі зруйнованих об’єктів налічується 15 599 одиниць. З них відновлено, лише 4572 об'єкти.

Ще на Миколаївщині презентували цифрову екосистему DREAM для підзвітного управління відновленням.

Ірина Глухова

Поділитися