23 березня 2024 р. 17:19

На Миколаївщині провели екологічну акцію

Фото: ДСНС у Миколаївській області

(Фото: ДСНС у Миколаївській області)

З нагоди Всесвітнього дня лісів на Миколаївщині провели екологічну акцію. Зокрема, на території одного з лісництва в регіоні висадили молоді сосни та дуби.

Рятувальники разом з лісниками приєдналися до цієї ініціативи, повідомили у пресслужбі ДСНС в Миколаївській області.

За інформацією від представників Південного лісового офісу, на цій території планується виростити шість тисяч дерев.

"В рамках програми Президента 'Зелена країна' ми плануємо збільшити лісистість на Миколаївщині до 7%, що зараз перевищує трохи 3%. Ми змінюємо підходи до лісорозведення, уникаючи монокультур, що стають вразливими перед змінами клімату, пожежами та іншими загрозами. Тому ми ставимо на різноманіття видів при висадці дерев", - пояснили представники.

(Фото: ГУ ДСНС України у Миколаївській області)

 

Водночас рятувальники наголосили на важливості таких заходів: "Ми розуміємо "ціну" втраченого лісу, оскільки часті пожежі в лісах вимагають від нас багато зусиль для їх ліквідації. На відновлення випалених ділянок потрібно багато років".

(ГУ ДСНС України у Миколаївській області)

Сьогоднішня екологічна акція стала лише початком у вирощуванні нового лісового масиву на Миколаївщині. Організатори сподіваються, що цей ліс буде збережений й обережно ставитимуться до нього усі відвідувачі.

На Миколаївщині прокуратура вимагає повернути у власність держави землі лісового фонду, які були незаконно перетворенні на сільськогосподарські.

Раніше ми писали, що на Миколаївщині планують висадити понад вісім мільйонів нових дерев.

Начальника однієї з філій ДП "Ліси України" звинувачують в організації незаконної рубки дерев на території Національного природного парку в Одеській області.

Ірина Глухова

Поділитися