02 лютого 2024 р. 12:58

Херсонщина увійшла у трійку лідерів регіонів з викрадення автомобілів

Фото: Опендатабот

(Фото: Опендатабот)

В 2023 році зафіксовано майже стільки ж викрадень авто, як до початку повномасштабної збройної агресії росії проти України. До антитопу регіонів, де найчастіше викрадають авто, потрапили Донеччина, Дніпропетровщина та Херсонщина.

Про це йдеться в дослідженні сервіса Опендатабот.

Зазначається, що 1278 викрадень автомобілів було зафіксовано в Україні за весь 2023 рік. Це майже на 90% менше, ніж у 2022 році, коли було зафіксовано рекордну кількість автоугонів –  12448 авто. Для порівняння, у 2021 році цей показник складав 1148 викрадених авто.


Фото: Опендатабот

Також зазначається, що половина викрадень авто торік припала на три прифронтові регіони. Другий рік поспіль лідує Донеччина. Там зафіксовано 375 викрадень. Далі йде Херсонщина – викрадено 178 транспортних засобів. Замикає трійку антилідерів Дніпропетровщина – 168 автоугони.

У південних областях на Одещині торік було вкрадено 46 автомобілів, на Миколаївщині – 18 автівок.

Раніше повідомлялось про те, що у Вознесенському районі на Миколаївщині поліцейські оперативно затримали двох зловмисників за незаконне заволодіння автомобілями. Події сталися в один день. Впродовж години правоохоронці розшукали викрадені транспортні засоби та затримали причетних до злочинів осіб. За скоєні протиправні дії чоловікам загрожує до восьми років ув’язнення.

Також йшлося про те, що 29 листопада, під час фільтраційних заходів, інспектори патрульної поліції зупинили автомобіль Great Wall. Спілкуючись з водійкою та перевіряючи документи згідно з базами даних, охоронці порядку з'ясували, що транспортний засіб перебуває в розшуку

29 червня патрульні поліцейські у Херсоні виявили викрадений транспортний засіб.

Володимир Шкаєв

Поділитися