06 травня 2024 р. 12:32

Виготовляли та збували психотропи: на Миколаївщині судитимуть організовану групу наркоторговців

ФОТО: Поліція Миколаївської області

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

На Миколаївщині будуть судити організовану групу, яка виготовляла та розповсюджувала наркоречовини. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Мешканка Южноукраїнська запропонувала знайомій жінці та трьом чоловікам, віком від 32 до 52 років, разом зайнятись злочинним бізнесом – виготовляти та розповсюджувати психотропну речовину PVP.

Організаторка займалась придбанням обладнання, прекурсорів та інших складових, необхідних для виготовлення наркотиків, також для обладнання лабораторії підшукала житлове приміщення в одному із сіл Арбузинської громади.

Там учасники злочинної групи виготовляли синтетичний наркотик та надалі збували в Южноукраїнську й Вознесенську.

У листопаді в ході проведення санкціонованого обшуку приміщення, де виготовлявся психотроп, правоохоронці вилучили близько 100 грамів синтетичного наркозасобу PVP, медичний шприц об’ємом 20 мл з рідиною світло-коричневого кольору, а також прекурсори та інші необхідні речовини для виготовлення психотропної речовини.

За місцями мешкання фігурантів поліцейські вилучили пристрій для вживання наркотичних речовин, таблетки без маркування у zip-пакеті, лампи розжарення із залишками наркоречовини, шприці, фрагмент паперу фольги, фінпакети та дзеркало із залишками та нашаруваннями порошкоподібної речовини та мобільні телефони.

П’ятьом зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України, а саме - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах.

П’ятьом фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення. Подальшу їх долю вирішить суд.

За минулий 2023 рік працівники ГУ Нацполіції Миколаївської області вилучили близько 100 кг наркотичних засобів. Також викрила 750 наркозлочинів, перекрила понад 250 каналів збуту наркотиків та психотропів. Було задокументовано ряд наркозбувачів, які займаються реалізацією збуту наркотиків. На початку року було виявлено та припинена діяльність 4 організованих злочинних груп, які також займались збутом наркотичних речовин.

У березні Нацполіція викрила міжрегіональну групу злочинців, яка торгувала наркотиками. У Миколаївській, Херсонській областях та у Києві пройшли обшуки. Було встановлено чотири особи, які створили онлайн-магазин у телеграм-каналі, де торгували різними наркотиками.  Асортимент магазину в телеграм-каналі складався з близько 10 видів наркотиків і психотропів, серед яких амфетамін, солі Alpha PVP, мефедрон, канабіс, кокаїн, екстазі тощо.

Анна Бальчінос

Поділитися