11 травня 2021 р. 12:32

НАЗК продовжує викликати заступника одеського мера для пояснень про партійні фінанси

НАЗК продовжує викликати заступника одеського мера для пояснень про партійні фінанси

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запросило 41 особу для надання пояснень про можливі порушення вимог законів України «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні», у тому числі 18 представників політичних партій.

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Серед запрошених вкотре виконуючий обов'язки заступника одеського міського голови Олег Бриндак, якого викликають у якості представника політичної партії «Довіряй ділам» для з’ясування обставин можливих порушень порядку подання фінансової звітності.

Нагадаємо, Олега Бриндака викликали в квітні, а до того в травні. Також Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вже викликало його у лютому. 

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) протягом тижня запросило 33 особи для надання пояснень стосовно можливих порушень вимог Законів України «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні». Серед запрошених екснародний депутат України Іван Фурсін, якого в агентстві питали щодо несвоєчасного подання декларації.  

Також НАЗК розпочало повну перевірку декларацій народного депутата України, що обирався за списками партії "Слуга народу" як один з представників інтересів виборців Одеської області - Андрія Костіна, а також першого заступника Державного космічного агентства України Михайла Лева - колишнього голови Саратської райдержадміністрації. 

В серпні 2020 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевіряла 31 посадовця та депутата, четверо з яких в Одеській області, серед них були й Євген Селезньов і Вікторія Колодій

Нагадаємо також, що нещодавно Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запросило колишнього народного депутата України Івана Фурсіна для надання пояснень у зв’язку з несвоєчасним поданням декларації. 

Поділитися