18 квітня 2024 р. 18:31

Компанія з Одеси ремонтуватиме міст, зруйнований рф за пів мільярда - прокуратура вимагає скасувати угоду

Фото: Донецька обласна прокуратура

(Фото: Донецька обласна прокуратура)

Прокуратура вимагає розірвати угоду на ремонт моста у Донецький області через порушення у закупівлях. Ремонтувати міст за завищеною ціною повинна була одеська компанія "Автомагістраль-Південь".

Як повідомили у Донецький обласній прокуратурі, суд відкрив провадження про визнання недійсним рішення про проведення публічних закупівель та договору на виконання будівельних робіт вартістю близько 500 мільйонів гривень.

Так, у січні 2024 року між Службою відновлення та розвитку інфраструктури в Донецькій області та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо капітального ремонту моста через річку Сіверський Донець. Цей об’єкт розташований на автодорозі державного значення "Добропілля-Лиман». Його ремонтували у 2018 році, але внаслідок обстрілів Донеччини російськими окупантами він зазнав суттєвих пошкоджень і руйнувань.

У прокуратурі з’ясували, що під час проведення тендерної процедури замовник неправомірно відхилив пропозицію іншого учасника, який пропонував відремонтувати міст за меншу суму, проте договір все одно уклали з ТОВ "Автомагістраль-Південь".

"Крім того, проведення закупівлі в умовах воєнного стану, що передбачає виконання підрядних робіт на відстані близько 20 км від тимчасово окупованої території, є недоцільним та небезпечним", - пояснили у прокуратурі.

Через виявлені порушення прокуратура звернулась до суду.

За даними сервісу YouControl власниками ТОВ "Автомагістраль-Південь" до вересня 2022 року були одесити Валерій Коротков та Олег Наливаний. Наразі кінцевим бенефіціаром є мешканець Одещини Олександр Бойко

Компанія входить до переліку обраних виконавців Укравтодору, які отримали найбільші підряди під час Великого будівництва. Лише у 2021 році "Автомагістраль-Південь" отримала контрактів на 58,9 мільярда гривень.

Раніше Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області розірвала угоду із товариством з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль-Південь" про капітальний ремонт транспортної розв'язки на км 426+320 біля села Єреміївка.

Ірина Глухова

Поділитися