24 квітня 2024 р. 11:47

У Херсоні за розтрату судитимуть ексдиректора комунального підприємства

Фото ілюстративне: kavun.city

(Фото ілюстративне: kavun.city)

Судитимуть ексдиректора херсонського комунального підприємства за розтрату понад 733 тис. грн на закупівлі ОСБ плит.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора одного з комунальних підприємств міста Херсона за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що у січні 2023 році між комунальним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір. Він стосувався придбання понад 4000 ОСБ плит, вартістю майже 2,5 млн грн. Нехтуючи принципом максимальної економії при здійснені публічних закупівель, обвинувачений підписав видаткову накладну на придбання ОСБ плит, які на 30% дорожче від середньоринкової ціни такого товару в Україні. Згодом на підставі платіжного доручення за електронним підписом директора здійснено розтрату бюджетних коштів на понад 733 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювалося ГУНП в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині ДБР викрило посадовців тилового забезпечення на закупівлі продуктів для військових за завищеними цінами.

Також на Херсонщині підозрюється місцевий посадовець, який привласнив автотранспорт державного підприємства. За даними слідства, 40-річний підозрюваний з 2019 року перебував на посаді заступника начальника одного з державних підприємств регіону, яке займалося експертними оцінками. 

Також Херсонська обласна прокуратура вимагає стягнути в дохід держави понад 2 млн грн через спотворені торги.

Володимир Шкаєв

Поділитися