25 квітня 2024 р. 14:28

На окупованій частині Херсонщини загарбники розстріляли жінку

Фото: Інтент / Леонід Громов

(Фото: Інтент / Леонід Громов)

Під процесуальним керівництвом прокурорів Херсонщини розпочато розслідування за фактом розстрілу окупантами цивільної жінки.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 24 квітня 2024 року в одному з населених пунктів тимчасово окупованої Ювілейної громади Херсонського району, російські військові розстріляли 65-річну місцеву жительку. Після чого намагалися підпалити її будинок. Попередньо, окупанти прийшли на подвір'я жінки та вимагали у неї гроші. Не отримавши бажаного, здійснили в неї кілька пострілів з автоматичної зброї.

"Вкотре представники країни-агресора нехтують положенням міжнародного гуманітарного права, яким прямо заборонено вчиняти вбивства та насильницькі дії щодо цивільного населення", - зазначили у дописі пресслужби.

Досудове розслідування – ГУНП в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що в Криму російські силовики викрали та катували цивільного жителя. Дії трьох підозрюваних кваліфіковано як порушення недоторканності іншої особи (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 162 КК України), двом з них інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України) та одному – державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). 

Також окупанти розстріляли беззбройних українських військовополонених в Кринках на Херсонщині.

Також на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей рф продовжує незаконно утримувати місцевих жителів у катівнях.

Володимир Шкаєв

Поділитися