03 травня 2024 р. 17:26

На Одещині діє особливий режим пересування у прибережних зонах: що це означає

Фото: Уніан

(Фото: Уніан)

На Одещині заборонено перебування та пересування транспорту у прибережній зоні Чорного моря. Також там не дозволяється знаходитися іноземцям.

Про це йдеться у повідомленні Чорноморської міської територіальної громади з посиланням на наказ голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації та командира військової частини А2393 від 16 липня 2022 року.

Згідно з цього наказу на узбережжі Чорного моря, затоках, у внутрішніх морських водах в межах пляжних зон та на територіях пляжних зон, розташованих у межах прибережної захисної смуги Чорного моря на території Одеської області.

На цих територіях перебування, пересування, вхід/вихід громадян, іноземців та осіб без громадянства, в’їзд/виїзд транспортних засобів забороняється.

  • Власникам та користувачам приміщень, земельних ділянок, розташованих у межах територій, визначених наказом, доручено забезпечити:
  •  дотримання заборон щодо перебування, пересування, вхід/вихід громадян, іноземців та осіб без громадянства, в’їзд/виїзд транспортних засобів;
  •  організацію господарської діяльності, з урахування вимог заборон;
  •  негайне повідомлення органів ДСНС України та/або Національної поліції у разі виявлення підозрілих предметів (мін, снарядів, інших засобів вогневого ураження).

 А тим часом на Великдень на території Одеси продовжить діяти комендантська година. Всі великодні богослужіння розпочнуться зранку, 5 травня. Інформацію про початок богослужінь можна знайти на офіційних порталах релігійних громад, повідомили у міській раді.

Мерія також закликає усіх жителів Одеси дотримуватися режиму воєнного стану, бути пильними та обачними, в разі повітряної тривоги - прямувати в найближче укриття. 
 

Аби Великодні свята пройшли безпечно, одеські рятувальники відвідали церкви та храми з метою перевірки дотримання вимог пожежної безпеки.

Ірина Глухова

Поділитися