03 травня 2024 р. 20:29

Освітянка з Херсонщини отримала підозру за співпрацю з окупантами

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

Повідомлено про підозру освітянці з Херсонщини.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури представниці галузі освіти заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Зазначається, що за даними слідства, 47-річна колишня вчителька інформатики херсонського ліцею добровільно пішла на співпрацю із ворогом та обійняла посаду "начальника отдела статистического анализа и развития аналитико-статистического управления" у незаконному "министерстве образования и науки Херсонской области". На цій посаді жінка пропонувала знайомим вчителям працевлаштовуватись в фейковий освітній орган. Вона керувала своїм "відділом", створювала та вела бази статистичних даних, що пов'язані із функціонуванням галузі. Також підозрювана в межах своєї компетенції брала участь у підготовці та реалізації управлінських рішень "керівництва міністерства".  

Досудове розслідування здійснює УСБ України в Херсонській області. 

Раніше повідомлялось про те, що судитимуть депутата однієї з селищних рад Херсонщини за держзраду та пособництво ворогу. Слідством встановлено, що обвинувачений з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну та окупації Генічеського району почав співпрацювати з ворогом. Користуючись статусом депутата та керівника агропідприємства, чоловік агітував місцеве населення адаптуватись до "нових" порядків.

Також підозрюється так званий "начальник портового флоту", який допомагав окупантам у зведенні понтонної переправи на Херсонщині. За даними слідства, у червні 2022 року 34-річного підозрюваного окупаційна влада призначила на посаду так званого "директора" "ГУП "Херсонский морской торговый порт". Чоловік перереєстрував захоплене українське підприємство у податковій службі країни-агресорки.

Володимир Шкаєв

Поділитися