25 квітня 2024 р. 11:22

На Херсонщині обговорили питання підтримки жителів деокупованих громад

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Ліквідація наслідків обстрілів, підтримка жителів деокупованих громад, безпека людей та відбудова регіону. Ці питання порушили під час засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації воєнного характеру, що провела заступниця начальника Херсонської ОВА Ольга Малярчук.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що під час наради заслухали доповіді представників структурних підрозділів ХОВА, ГУ ДСНС у Херсонській області та обласного главку поліції. Обговорили проведення відновлювальних та аварійно-рятувальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації воєнного характеру.

Зазначається, що також йшлося про підтримку населення, котре проживає у деокупованих громадах. Передусім – евакуацію, надання гуманітарної допомоги та облаштування "Пунктів незламності".

"Порушили й питання забезпечення громадської безпеки, а також відновлення в області об'єктів критичної інфраструктури, що забезпечують людей світлом, газом водою та зв'язком", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині вже рік впроваджується проєкт Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Мобільний центр допомоги врятованим. Заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько обговорив з координаторами Центру особливості його роботи та питання впровадження також стаціонарного Центра допомоги врятованим.

Центри надання адміністративних послуг Херсонщини отримали електровелосипеди. Так, п'ятнадцять транспортних засобів передали до Борозенської, Кочубеївської, Милівської, Чорнобаївської, Бериславської, Музиківської, Станіславської, Білозерської, Херсонської та Дар'ївської громад. 

Також йшлося про те, що на Херсонщині працівники мобільного ЦНАПу продовжують надавати адмінпослуги жителям громад.

Крім того, мобільний центр зайнятості почав роботу на Херсонщині.

Володимир Шкаєв

Поділитися