28 березня 2024 р. 12:29

У Херсоні затримали озброєне подружжя шахраїв

Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

(Фото: Поліція Херсонської області / Facebook)

У Херсоні поліцейські затримали подружжя шахраїв, які ошукали громадян на суму близько 50 тисяч гривень.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Нацполіції Херсонської області.

У дописі відомства йдеться про те, що в Херсоні оперативники Херсонського районного управління поліції затримали подружжя шахраїв. Зловмисники продавали в мережі Інтернет неіснуючі автомобілі, брали у борг та не віддавали товари в магазинах або гроші.

Зазначається, що працівники карного розшуку разом зі слідчими Херсонського районного управління поліції встановили, що чоловік розміщував у мережі Інтернет оголошення про продаж автомобілів за заниженою ціною. Після отримання завдатку "продавець" не виходив на зв’язок. А жінка робила собі різноманітні процедури у салонах краси у борг, брала гроші нібито від родичів у борг, а потім зникала та не повертала кошти. Також у магазинах вони, зловживаючи довірою, брали товар, за який нібито повинні були занести гроші, але після його отримання зникали.


Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

Як повідомила заступник начальника відділу поліції №2 (Корабельний) Херсонського районного управління поліції Юлія Скиба, слідчі з'ясували, що до скоєння злочинів причетні 32-річний чоловік та його 25-річна співмешканка. Обоє раніше вже притягались до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Поліцейські встановили, що зловмисники скоювали шахрайства упродовж останніх трьох місяців 2023 року. За цей час вони завдали збитків потерпілим на суму близько 50000 гривень. Від шахрайських схем постраждали щонайменше 10 громадян. Наразі правоохоронці перевіряють, чи були інші потерпілі, які віддали передплату за неіснуючий товар.

У пресслужбі додали, що за адресами реєстрації підозрюваних поліцейські провели обшуки, під час яких виявили та вилучили багато сім-карток, мобільні телефони та банківські картки. Також був вилучений предмет, схожий на пістолет, який нині направлений на експертизу.


Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

Нині зловмисники затримані у порядку ст. 615 Кримінального процесуального кодексу України. За погодженням із Херсонською окружною прокуратурою фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 "Шахрайство" Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу. Наразі слідчі дії тривають.

Раніше повідомлялось про те, що судитимуть організатора та учасника організованої групи з Херсона.

Також у Херсоні викрито та повідомлено про підозру двом чоловікам, які займалася крадіжками.

Володимир Шкаєв

Поділитися