24 квітня 2024 р. 22:04

Оновлено! У Миколаєві суд зобов'язав довести до ладу укриття в лікарні на 300 людей

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

У Миколаєві за позовом прокуратури суд зобов’язав привести у належний стан укриття на 300 людей.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

Суд задовольнив позовні вимоги керівника прокуратури в інтересах ГУ ДСНС до Миколаївської обласної ради та Комунального некомерційного підприємства "Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічний центр" про зобов’язання вжити заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення споруди цивільного захисту площею 252,7 кв. метрів.

Установлено, що протирадіаційне укриття, вбудоване в будівлю лікувального закладу, перебуває в неналежному технічному стані, що створює небезпеку для життя та здоров’я як пацієнтів та лікувального складу установи, так і мешканців населеного пункту, де розміщено центр.

При цьому ні власник, ні балансоутримувач установи, всупереч вимогам законодавства щодо забезпечення безпеки населення громади, заходів щодо ремонту не вживають.

Виконання рішення суду перебуває під контролем Миколаївської окружної прокуратури.

Раніше, судитимуть ексдиректора херсонського комунального підприємства за розтрату понад 733 тисяч гривень на закупівлі ОСБ плит. Слідством встановлено, що у січні 2023 році між комунальним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір. Він стосувався придбання понад 4000 ОСБ плит, вартістю майже 2,5 мільйона гривень. 

Також до суду передали справу посадовця Южноукраїнської міської ради. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем, що завдало шкоди держінтересам та спричинило тяжкі наслідки. посадовець уклав договори на постачання виконкому міської ради п’яти вантажнопасажирських позашляховиків з підприємством, яке не мало права здійснювати правочини з вказаними автомобілями з огляду на відсутність права власності на них.

Днями у Миколаєві правоохоронці викрили та затримали чоловіка, який за гроші пообіцяв іноземцю зробити посвідку на право проживати в України. За версією слідства, у січні 2024 року житель обласного центру з метою наживи представився громадянину іноземної держави співробітником управління СБУ у Миколаївській області. Далі за 5 000 доларів він пообіцяв іноземцю  вплинути на своїх "колег" в СБУ та міграційній службі отримати тимчасову посвідку на проживання на території України.

Анна Бальчінос

Поділитися