01 травня 2024 р. 11:27

Через подвійне вбивство судитимуть жителя Херсонщини

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

За скоєне подвійне вбивство судитимуть жителя Херсонщини.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що прокурори Бериславської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом умисного вбивства двох людей (п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2024 року в одному з населених пунктів Бериславського району сталося подвійне вбивство. Троє знайомих розпивали алкоголь у помешканні обвинуваченого. Під час застілля між чоловіками виник конфлікт через недопиту горілку. Тоді господар схопив дерев'яний стілець, яким завдав тілесні ушкодження товаришам, несумісні із життям. 

Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Раніше повідомлялось про те, що на Миколаївщині 60-річний зловмисник кинув вибухівку у човен, у якому знаходились двоє його знайомих. Нападника поліцейські затримали та нині повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. За скоєне чоловікові загрожує до 15 років ув'язнення. На місці події поліцейські встановили, що між 60-річним чоловіком та риболовами виник словесний конфлікт, після час якого зловмисник пішов додому та повернувся вже з вибухівкою в руках, яку кинув у чоловіків на човні. 

Також йшлося про те, що судитимуть п'ятьох учасників злочинної організації, які займалися збутом наркотиків на території Херсонщини. Розслідуванням встановлено, що мешканка Миколаївщини спільно з жителем Херсонщини організували наркобізнес зі збуту важких наркотиків, серед яких опій та метадон.

Володимир Шкаєв

Поділитися