09 грудня 2021 р. 13:34

Низькі темпи вакцинації та політична боротьба серед місцевих еліт на Одещині

Низькі темпи вакцинації та політична боротьба серед місцевих еліт на Одещині

Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва за сприяння Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні провів прессконференцію щодо епідемічної ситуації в Одеському регіоні, проведення кампанії вакцинації та політичних баталій на цьому фоні.

Учасниками стали:

Анатолій Бойко - голова Одеської обласної організації ВГО КВУ;
Поліна Бондаренко - політична аналітикиня Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва;
Ольга Сіра - заступниця редактора громадсько-політичної газети «Чорноморські новини»;
Олексій Буряченко - кандидат політичних наук, виконавчий директор "Міжнародна асоціація малих громад";
Михайло Шабанов - кандидат політичних наук, доцент кафедри політології ОНУ імені І. І. Мечникова;
Юрій Горбань - комунікативний менеджер Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, модератор.

Зокрема, експерти обговорили, що робити місцевій владі аби збільшити вакцинацію та бути готовою до майбутніх хвиль, як вплине «Одеська справа» на розподіл сфер впливу всередині регіону та чи реагує місцева влада на політичну участь населення.

Голова Одеської обласної організації ВГО КВУ Анатолій Бойко зазначив: "Зараз вертикаль виконавчої влади на Одещині є чи не найслабшою за весь період. У мене відчуття, що на сьогодні державну політику в нашій області більше проводять волонтери, громадянське суспільство, журналісти і будь-які інші небайдужі громадяни, але не ті, хто  мав би це безпосередньо робити. 

Одеська область – це Україна в мініатюрі. Тут є все - від одного краю до іншого, хіба що немає гір. Це непростий регіон, але він надзвичайно потужний, і, вирішивши всі ці виклики, можна напрацювати успішні рецепти для всієї країни".

Зазначимо, що Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні та Білорусі продовжує серію аналітичних матеріалів, присвячених оцінці згуртованості та стабільності в Одеській області. 

Дані цього дослідження охоплюють кейси з 1 жовтня по 21 листопада 2021 року, а також результати експертного опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» з 16 по 26 листопада 2021 року серед активістів та представників громадського сектору Одеси та області.

Поділитися