10 березня 2021 р. 11:28

Лише 15 відсотків працівників ізмаїльського відділу охорони здоров'я погодилися щепитися CovieShield

Лише 15 відсотків працівників ізмаїльського відділу охорони здоров'я погодилися щепитися CovieShield

Вакцинувати почали у вівторок 9 березня - у місто було доставлено кілька сотень доз вакцини CovieShield.

Щепити почали відразу в двох пунктах: на базі Дунайської обласної басейнової лікарні, де планувалося вакцинувати понад 80 медиків з Рені, Ізмаїла, Кілії та в міській поліклініці по вул. Клушина.

При цьому, на вакцинацію дали згоду всього 15% працівників ізмаїльського міського відділу охорони здоров'я.

В першу чергу планується вакцинувати медиків, працівників швидкої допомоги, військовослужбовців, поліцію і Національну гвардію.
Перші медики міста отримали вакцину і показали приклад іншим: виконуючий обов'язки гендиректора Ізмаїльської міської лікарні Сергій Бажак, в.о. директора Ізмаїльського центру первинної медико-санітарної допомоги Любов Молдаван, головний лікар Дунайської обласної лікарні Віталій Гайдуков, заступник головлікаря Ізмаїльської міської лікарні Ігор Скичко і головлікар районної лікарні Олег Садковський. Також серед бажаючих й кілька журналістів місцевих видань.

Нагадаємо, кількість випадків COVID-19, зареєстрованих минулої доби, виявилася найвищою за останні два тижні - 586 та за цим показником Одеська область посіла друге місце в країні, поступившись лише Києву. 

В Україні почалась третя хвиля пандемії COVID-19, яка може призвести до чергового локдауну. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Він зазначив, що в Україні спостерігається зростання добової кількості випадків COVID-19, що й свідчить про початок нової хвилі пандемії.  

Окрім того, у зв'язку з загостренням ситуації навколо пандемії, Департамент освіти та науки Одеської міської ради переведе учнів 5-11 класів шкіл з 15 по 19 березня навчатися дистанційно, а потім планує оголосити канікули для 1-11 класів з 22 по 26 березня.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися