05 травня 2024 р. 15:36

Одесита, мобілізованого попри вади серця, ушпиталили через серцевий напад

Олександр Самсон в лікарні. Фото: Юлія Борзая/Facebook

(Олександр Самсон в лікарні. Фото: Юлія Борзая/Facebook)

Одесита Олександра Самсона, який опинився в учбовій частині Збройних сил України, як мобілізований, ушпиталили через серцевий напад.

Про це у Facebook повідомила дружина мобілізованого Юлія Борзая.

"В учбовій частині, куди його увезли з Одеси в кареті швидкої допомоги, у нього знов стався напад. Там йому викликали вже другу швидку і доставили до обласної лікарні. Зараз він тут, я приїхала до нього і знаходжусь поруч. Стан в нього дуже поганий. Завтра буде обстеження головним лікарем. Будемо просити законної ВЛК із широким обслідуванням усіх його діагнозів, щоб об’єктивно оцінити його здатність до служби", - наголосила вона.

Раніше Юлія Борзая повідомляла, що в її чоловіка відібрали мобільний телефон у навчальній частині, та заявили що видаватимуть його лише щонеділі. 

Спочатку, за словами дружини, Олександра Самсона тримали у ТЦК в Татарбунарах де йому виписали заключення ВЛК, про те що він придатний до служби. При цьому, за словами Юлії Борзої від неї приховували місцеперебування її чоловіка постійно стверджуючи, що його немає в ТЦК, а зрештою їй довелося переслідувати мікроавтобус військкомів до Одеси де відбувалися збори новобранців. 

На Куликовому полі вона знайшла чоловіка та переймаючись через його поганий зовнішній вигляд викликала "швидку". 

Інтент звернувся за коментарем до Обласного ТЦК та СП, але відповіді поки не отримав.

Напередодні в етері Інтент. Інсайт гість студії адвокат Андрій Лещенко та головний редактор видання Інтент Валерій Болган порушили важливе питання стосовно прав та обов'язків громадян перед державою. Чи можна обмежувати абсолютні права людини навіть під час воєнного стану.

Раніше Одеський обласний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки прокоментував відеозапис, на якому люди у військовій формі заштовхують чоловіка, що пручається до мікроавтобуса.

У лютому Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що правоохоронці продовжують розслідувати справу мобілізованого жителя Одеської області, який мав інвалідність, хворів на епілепсію та помер у перший день служби. На цю ситуацію раніше звернув увагу Центр публічних розслідувань.

Кирило Бойко

Поділитися