20 червня 2020 р. 16:38

На Одещині померли дві людини, в яких був діагностований COVID-19

На Одещині померли дві людини, в яких був діагностований COVID-19

Сьогодні, 20 червня, в Одеській області зареєстрували два летальних випадки серед інфікованих коронавірусом.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Одеської ОДА Максим Куций.

У пресслужбі облдержадміністрації уточнили, що померла 64-річна жінка з міста Ананьїв та 55-річний чоловік з смт Таїрове. Таким чином, з початку пандемії в області зареєстрований 21 летальний випадок.

Максим Куций зазначив, що за даними моніторингу захворюваності на COVID-19 за останній тиждень, порівняно з попереднім, спостерігається зростання лабораторно підтверджених випадків у 1,7 раза (133 випадки проти 80). Він розповів, що за минулу добу на Одещині діагноз підтвердився у 32 пацієнтів.

"Епідемічна ситуація залишається нестійкою. Загальна кількість хворих становить 1234. З них — 222 медичних працівників (144 одужало) та 116 дітей (44 одужало). Всього вилікувалося 668 пацієнтів, за добу — 35 мешканців Одещини", - пише очільник області.

Найбільші осередки спостерігаються в Одесі, де виявлений 301 випадок, сто випадків у Болградському районі та 449 у Подільському. Також Максим Куций повідомив, що через нехтування санітарними правилами на карантин закриті три села на Одещині, а у Болградському районі закриті ринки, торговельні центри, ресторани.

"Через нестійку епідемічну ситуацію сьогодні було проведено термінове засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Наступного тижня на Одещині розпочнуться посилені перевірки пляжів, ринків, закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання заходів із запобігання поширенню коронавірусу. На територіях курортних районів Одеської області буде створено рейдові групи із контролю за дотриманням карантинних норм громадянами, які відвідуватимуть пляжі та бази відпочинку. Поліція жорстко реагуватиме на порушення санітарних правил", - пообіцяв він.

Нагадаємо, сьогодні Одеська міськрада повідомила про нові випадки інфікування коронавірусом в Одесі та області.

Також нагадаємо, що Кабмін подовжив адаптивний карантин до 31 липня. Наразі на Одещині у трьох районах посилили карантинні заходи через велику кількість інфікованих коронавірусом.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні читайте у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися