19 березня 2024 р. 18:01

Капітана російського судна звинуватили у незаконних перевезеннях з Криму до росії

Фото: прокуратура АР Крим та м. Севастополя

(Фото: прокуратура АР Крим та м. Севастополя)

Підозрюється капітан російського судна, який здійснював незаконні морські перевезення з Криму до рф.

Про це повідомили в пресслужбі АР Крим та міста Севастополь.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру капітану вантажно-пасажирського парому "Посейдон Експрес". Його дії кваліфіковано як незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає від 5 до 7 років позбавлення волі.

У пресслужбі зазначили, що за даними слідства, у червні 2014 року підозрюваний, всупереч українському законодавству, неодноразово здійснював перевезення осіб, а також транспортування автомобільної техніки, яку вони з екіпажом судна супроводжували, через державний кордон України – з тимчасово закритого Феодосійського морського торговельного порту до Новоросійського морського порту та у зворотному напрямку.

Також у дописі нагадали, що у зв'язку з тимчасовою окупацією рф півострова Крим, з квітня 2014 року міжнародний цілодобовий пункт пропуску – Феодосійський морський торговельний порт закрито, а підрозділи Державної прикордонної служби України в Криму передислоковані на материкову частину України. 

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в АР Крим та місті Севастополі

Раніше повідомлялось про те, що 22 лютого 2024 року на розвантаженні в Тартусі було помічено два балкери: "Матрос Кішка" та "Михаїл Ненашев". Таким чином операція з контрабанди вкраденого на окупованих територіях України зерна продовжується.

Також йшлося про те, що у ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф "cєрґєй котов".

Володимир Шкаєв

Поділитися