30 березня 2024 р. 08:39

Вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру Одещини

Фото: РБК-Україна

(Фото: РБК-Україна)

Вночі 30 березня ворог продовжив дроновий терор півдня та південно-східних регіонів атакувавши енергетичну інфраструктура.

Як повідомили в оперативному командуванні "Південь", в зоні відповідольності його сил протиповітряної оборони збили сім безпілотників. 

Загалом вночі росіяни атакували інфраструктуру України 12 дронами, дев'ять з яких збила протиповітряна оборона. Безпілотники типу Shahed-131/136 маневрували кількома областями, намагаючись як викривати, так і обходити засоби ППО. 

В операційній зоні Сил оборони півдня збили: чотири дрони в небі на Дніпропетровщині, два в Одеській області та один - на Херсонщині.

Влучань, за даними військових, не допустили, однак в Дніпропетровській області уламки збитого безпілотника впали на території елеватора. Спалахнула пожежа,  яку вогнеборці оперативно ліквідували. 

Критичних руйнувань та постраждалих не зафіксували.

Зазначимо, що 29 березня російська армія спрямувала по Одесі дві ракети. Їх вдалося збити однак через падіння уламків постраждали четверо людей, серед яких три дитини 15, 12 та 10 років. Трьох травмованих госпіталізовано, одна дитина лікується амбулаторно.

В ніч на 28 березня окупанти атакували Одеську область ракетами Х-22 та двома ударними безпілотниками.

За даними військових, з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря, росіяни спрямували ракети Х-22 в бік півдня Одещини. Згодом окупанти випустили ще й протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку з Су-30. Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря.

Близько третьої години ночі російська армія спрямувала пару "шахедів" по енергетичному об’єкту Одещини. Безпілотники вдалося ліквідувати силами протиповітряної оборони. Обійшлося без постраждалих.

Раніше ми писали, міський ботанічний сад зазнав суттєвих пошкоджень внаслідок удару балістичними ракетами по Одесі, 25 березня.

Зокрема, зазнали руйнувань адмінбудівля, теплиця та лабораторія ботанічного саду. Наразі працівники підраховують збитки.

У ботанічному саду планують провести суботник, на якому охочі зможуть допомогти робітникам дендрарію прибрати вибите скло. Долучитися до благодійної акції можна у п’ятницю та суботу (29 та 30 березня) за адресою: Французький бульвар, 48/50 з 10:00 до 15:00.

Також йшлося про те, що пожежа, спричинена дроном, на базі відпочинку нашкодила екології Одещини на 31 мільйон

Кирило Бойко

Поділитися