04 травня 2024 р. 11:01

Окупанти кажуть про чергову атаку на Крим

Фото: Associated Press

(Фото: Associated Press)

В Росії заявили про удари ракетами ATACMS по об'єктах окупантів на території тимчасово анексованого Криму.

Про це повідомило російське Міністерство оборони. 

За даними відомства, над територією півострова нібито збили два безпілотники.

скрін каналу

До цього в Криму перекривали рух Керченським мостом. Місцеві телеграм-канали писали про ракетну небезпеку.

Українська сторона цю інформацію не коментувала.

Перед тим, 30 квітня, балістичні ракети (імовірно, MGM-140 ATACMS) знову атакували військовий аеродром у Джанкої — місце дислокації гелікоптерного полку 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу. Внаслідок атаки поранено п'ять військовослужбовців.

Зазначається, що вночі жителі Криму також повідомляли про пожежу на військовому аеродромі в Джанкої. Про численні вибухи писали й у соціальних мережах. Влада анексованого регіону ніяк це не коментувала, а представник окупаційного руху Рогов заявив, що ППО повністю відбило ракетну атаку.

До того, вночі 17 квітня, біля четвертої години, у Криму на аеродромі біля Джанкою також пролунали потужні вибухи. Ураження були настільки сильними, що біля окупованого Джанкоя частково було перекрито рух на трасі.

Також йшлося про те, що армія морських дронів "Sea Baby" може запросто "закрити" багатомільярдний флот у портах базування, не даючи йому виконувати бойові завдання. Так, у ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф "Сєрґєй Котов". Також у березні окрім "Ямала", "Азова" та "Івана Хурста" Сили оборони України завдали удару протикорабельною ракетою "Нептун" по російському кораблю "Костянтин Ольшанський".

Олеся Ланцман

Поділитися