17 травня 2024 р. 15:29

У жителя Херсонщини вилучили боєприпаси

Вилучені боєприпаси. Фото: Поліція Херсонської області

(Вилучені боєприпаси. Фото: Поліція Херсонської області)

На Херсонщині поліцейські вилучили гранати та набої у жителя Бериславського району.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Херсонської області.

У дописі зазначається, що правопорушником виявився 56-річний чоловік. Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили в його помешканні гранати, підривачі до гранат та набої до автомата Калашнікова. Відтепер за незаконне зберігання боєприпасів зловмиснику може загрожувати сім років ув'язнення.

Як розповів керівник відділення №1 (Високопілля) Бериславського районного відділу поліції Олександр Коновал, оперативники підрозділу отримали інформацію про те, що 56-річний житель одного з населених пунктів зберігає вдома боєприпаси. Слідчі звернулися до суду та отримали санкцію на проведення обшуку в домоволодінні фігуранта. Під час огляду будинку поліцейські в одній із кімнат виявили картонну коробку з двома корпусами гранат РГД-5, чотирма запалами до гранат та 90 набоями до автоматичної зброї всередині.


Вилучені боєприпаси. Фото: Поліція Херсонської області

"За словами раніше несудимого власника оселі, боєприпаси він назбирав на позиціях військових рф, які базувалися під час окупації населеного пункту неподалік. Наразі усе вилучене направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру. За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури слідчі Бериславського районного відділу поліції розпочали провадження за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років", - розповіли у пресслужбі.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині високопільські поліцейські вилучили у місцевого жителя гранати та набої.

Також йшлося про те, що на Херсонщині поліцейські викрили торговця зброєю та боєприпасами.

Володимир Шкаєв

Поділитися