04 травня 2024 р. 14:33

Евакуація під обстрілами: херсонські поліцейські врятували пораненого

Фото: поліція Херсонщини

(Фото: поліція Херсонщини)

Чоловіка з пораненням шиї та мінно-вибуховою травмою поліцейські вивозили з Бериславського району. Ворог продовжував обстрілювати населений пункт.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

Повідомлення про пораненого в селі Золота Балка, що на Бериславщині надійшло до поліції від старости села. Чоловік пояснив, що самостійно доставити постраждалого до лікарні неможливо через невщухаючі обстріли.

На допомогу людині на броньованому автомобілі виїхали працівники сектору поліцейської діяльності №1 (Нововоронцовка). Правоохоронці вивезли пораненого до безпечнішого місця, де назустріч їм уже їхав автомобіль "швидкої". Чоловіка передали медикам для надання йому кваліфікованої допомоги.

Золота Балка, що на Бериславщині, регулярно потерпає від російських атак. Напередодні населений пункт зазнав масованого артилерійського обстрілу, в результаті чого поранення шиї та мінно-вибухову травму отримав 46-річний місцевий житель. Коли розпочався артобстріл, чоловік перебував на городі та не встиг добігти до укриття.

За добу до того, 1 травня від атак противника потерпали Херсон, Антонівка, Інженерне, Іванівка, Велетенське, Садове, Микільське, Дніпровське, Кизомис, Придніпровське, Понятівка, Токарівка, Берислав, Ольгівка, Львове, Зміївка, Томарине, Михайлівка, Тягинка та Золота Балка.

30 квітня на Херсонщині під вогнем та авіаударами російської окупаційної армії опинилися Антонівка, Кізомис, Інженерне, Новотягинка, Придніпровське, Велетенське, Тягинка, Миколаївка, Ольгівка, Новоолександрівка, Львове, Дудчани та місто Херсон. Під час обстрілів регіону російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено вісім  приватних будинків. Були зафіксовані влучання у стільникову вежу та магазин.

Олеся Ланцман

Поділитися