06 квітня 2024 р. 19:28

Від ворожої атаки в Одесі постраждали 16 будинків

Фото: Одеська мерія

(Фото: Одеська мерія)

Атака Одеси дронами з боку росіян призвела до пошкодження 16 житлових будинків де вибухова хвиля вибила вікна та балкони квартир та вікна в місцях загального користування у парадних. 

Про це повідомили у пресслужбі Одеського муніципалітета.

Також постраждали три вікна у будинку садівника КП "Міськзелентрест" та 15 вікон у Одескому ліцеї №23.

6 квітня з 8:00 в Пересипському районі Одеси за адресою: Миколаївська дорога, 301 було розгорнуто районний оперативний штаб, який працюватиме до 14:00. 

Станом на 13:00 до оперативного штабу звернулись 44 власники квартир, яким було надано роз'яснення щодо отримання адресної матеріальної допомоги з міського бюджету на відновлення вікон та дверей, а також отримання компенсації за державною Програмою Євідновлення. 

Вночі проти 5 квітня російські війська атакували Одеську область ударними безпілотниками. Окупанти намагалися пошкодити об’єкти енергетичної інфраструктури.

За даними командування Повітряних сил, всього вдалося збити 13 ударних БпЛА в небі над Україною.

Раніше екологи розрахували шкоду, що спричинила навколишньому середовищу регіону російська атака  дронами енергетичної інфраструктури Одеської області 22 березня.

Внаслідок обстрілів сталося займання будівель та споруд на загальній площі понад 1 тисячі квадратних метрів та нафтопродуктів (трансформаторного мастила) загальною масою 136 тонн.

Маса викидів діоксиду вуглецю, які потрапили в атмосферне повітря, склала 549 тонн. Державними інспекторами здійснили розрахунок шкоди, завданої атмосферному повітрю й вирішили, що вона становила майже 3 мільйони гривень.

Тоді атака БпЛА  тривала протягом декількох годин й уникнути влучань не вдалося.

Кирило Бойко

Поділитися