31 березня 2024 р. 08:34

Уламки збитого дрона вночі знеструмили кілька населених пунктів на Одещині

Збитий Shahed з російським маркуванням. Генштаб ВСУ / Facebook "Герань". Фото:

(Збитий Shahed з російським маркуванням. Генштаб ВСУ / Facebook "Герань". Фото:)

Ворог вночі атакував Україну ракетами та безпілотними летальними апаратами, причому дронами інфраструктуру Одещини.

Про це повідомили у пресслужбі Сил оброни Півдня.

Цієї ночі, з 30 на 31 березня, російські терористичні війська вкотре спрямували декілька хвиль ударних безпілотників типу Shahed-131/136 по південних регіонах.

Сили протиповітряної оборони відбивали атаку близько 2 годин. 

В небі над Одеською областю вдалося збити усі вісім атакуючих дронів, але падіння уламків збитого дрону одного з них спричинило пожежу на одному з енергооб'єктів області, внаслідок чого відбулось знеструмлення кількох населених пунктів.

Пожежу ліквідовали. Люди не ушкоджені. Ведуться відновлювальні роботи.

Вночі 30 березня ворог також продовжував дроновий терор півдня та південно-східних регіонів атакувавши енергетичну інфраструктуру.

Тоді росіяни атакували інфраструктуру України 12 дронами, дев'ять з яких збила протиповітряна оборона. Безпілотники типу Shahed-131/136 маневрували кількома областями, намагаючись як викривати, так і обходити засоби ППО. 

В операційній зоні Сил оборони півдня збили: чотири дрони в небі на Дніпропетровщині, два в Одеській області та один - на Херсонщині.

В ніч на 28 березня окупанти атакували Одеську область ракетами Х-22 та двома ударними безпілотниками.

За даними військових, з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря, росіяни спрямували ракети Х-22 в бік півдня Одещини. Згодом окупанти випустили ще й протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку з Су-30. Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря.

Кирило Бойко

Поділитися