28 березня 2024 р. 17:31

Троє жителів Херсонщини опинилися на окупаційних посадах

Фото ілюстративне: kavun.city

(Фото ілюстративне: kavun.city)

Повідомлено про підозру трьом жителям регіону, які обійняли посади в окупаційних органах влади Херсонщини.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області трьом жителям регіону заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Так, за даними слідства, під час тимчасової окупації Херсонської області підозрювані пішли на співпрацю із ворогом та добровільно обійняли посади в окупаційних органах влади. Один з них став так званим "начальником отдела специальной инспекции по контролю за благоустройством города" в окупаційній адміністрації Херсона. Інші двоє - "главы сельского поселения Алексеевской территориальной общины" та "начальника Азовского территориального управления Генического муниципального округа". На цих посадах чоловіки виконували організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарчі функції, а також реалізовували накази та розпорядження окупаційної влади. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області та ГУНП в регіоні.

Раніше повідомлялось про те, що Служба безпеки запобігла втечі ще одного колаборанта за межі держави. Так, у ході комплексних заходів у Херсоні затримано місцевого жителя, який у період окупації міста охороняв російську катівню. Під час звільнення обласного центру він спалив вороже "посвідчення тюремного наглядача" та переїхав до орендованої квартири, щоб "замести сліди".

Також йшлося про те, що оголошено підозру колишньому депутату від проросійської партії, який очолив відділ освіти окупованої Каховки.

Володимир Шкаєв

Поділитися