03 лютого 2024 р. 17:50

На Миколаївщині перекрили канал збуту озброєння

Фото: Нацполіція у Миколаївській області/ Колаж Інтент

(Фото: Нацполіція у Миколаївській області/ Колаж Інтент)

Житель Баштанки Миколаївської області намагався продати цілий арсенал за 10 тисяч гривень. Його затримали на місті збуту озброєння.   Чоловіку загрожує до семи років ув’язнення.

Про це повідомили у пресслужбі нацполіції в Миколаївській області.

Поліцейські розповіли, що на місці події вилучили ручний протитанковий гранатомет, дві ручних гранати наступальні, ручну гранату дистанційну, чотири підривачі до них, три тротилові шашки, 180 набоїв калібром 5,45 мм та 10 тисяч гривень, які фігурант отримав за продаж зброї.

Правоохоронці встановили, що 53-річний житель Баштанки раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Торгівця зброєю поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Наразі правоохоронці встановлюють канал надходження зброї та можливих спільників фігуранта. Найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід.

Нещодавно на Миколаївщині чоловік отримав вирок суду за зберігання вогнепальної зброї та збут наркотичних засобів.

Раніше повідомлялось, 60-річний мешканець Первомайського району збував бойові гранати РГД-5 та Ф-1. Його затримали, коли він намагався продати їх за 4000 гривень.  

Обвинуваченому вже застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, з можливістю внесення застави в розмірі 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що дорівнює 151 400 гривень.

Фото: Нацполіція в Миколаївській області

Ірина Глухова

Поділитися