28 березня 2024 р. 14:27

На Херсонщині збирання дров завершилося підривом міни

Фото ілюстративне: Дзеркало тижня

(Фото ілюстративне: Дзеркало тижня)

На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на ворожій міні – розпочато провадження.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Так, за даними слідства, 27 березня близько 19:00 поблизу річки в селі Червоний Маяк на міні підірвалися двоє місцевих жителів. Чоловіки збирали дрова.  Внаслідок вибуху один з них загинув на місці. Другого госпіталізовано. 

Зазначається, що прокурори спільно з іншими правоохоронцями вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Раніше повідомлялось про те, що 19 березня близько 10:00 поблизу одного з населених пунктів Білозерської громади на міні підірвався місцевий житель. Чоловік випасав худобу та внаслідок вибуху загинув на місці. Як розповів начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, пастух поблизу села Молодецьке знайшов вибуховий предмет. Він вирішив взяти його з собою. Снаряд здетонував, внаслідок чого місцевий житель отримав травми, несумісні з життям.

Також йшлося про те, що на Херсонщині внаслідок підриву російського боєприпасу загинув чоловік. Так, 8 березня близько 10:30 в селі Широка Балка Станіславської громади, під час обробітку землі місцевий житель натрапив на вибуховий пристрій, залишений російськими військовими. Від здетонування вибухонебезпечного предмета чоловік загинув.

Зазначалось також, що у селі Львове на Бериславщині загинули троє місцевих жителів. Чоловіки 45, 55 та 67 років принесли додому раніше знайдений на подвір'ї FPV дрон та почали його розбирати. Внаслідок чого здетонував боєприпас. Всі троє отримали тяжкі поранення і померли дорогою до лікарні.

Володимир Шкаєв

Поділитися