19 листопада 2023 р. 22:07

Жителям Миколаєва, які травмувалися внаслідок агресії рф вже виплатили 600 тисяч, - міськрада

Фото: social.com

(Фото: social.com)

Понад 100 миколаївців та ВПО, які зазнали поранень внаслідок російських обстрілів Миколаєва, отримали матеріальну допомогу у розмірі 600 тисяч грн.

Про це інформує Миколаївська міська рада.

Приймання заяв від жителів продовжується, адже це навіть не половина від зареєстрованої кількості постраждалих. До повномасштабної війни матеріальну допомогу з міського бюджету надавали тим, хто опинився в скрутному становищі, потребував коштів на лікування тощо. З початком великої війни у фокусі уваги саме ті, хто постраждав внаслідок воєнних дій. Це цивільні, що отримали поранення, або втратили рідних при обстрілах міста, - розповів директор департаменту праці та соціального захисту міськради Сергій Василенко.

Станом на початок листопада людям, які втратили рідних, виплатили понад 2 млн грн з бюджету громади. 

У міській раді зазначили, що до кінця року ще є час, аби подати документи та отримати кошти. Заяви приймають в управліннях соціальних виплат та компенсацій за місцем проживання.

Для тих, хто зазнав поранень, сума допомоги може становити до 10 тисяч грн. 

Також у місті працюють благодійні організації, які надають різні види допомоги та можуть підтримати містян у складних ситуаціях.

Перед цим, 30 жовтня у Миколаєві місцеві жителі подали 1791 заяву на отримання грошової допомоги від держави на ремонт пошкодженого війною житла. Було опрацьовано 917 заяв, з них задоволено 512.

До цього, 27 жовтня ми повідомили, що у Миколаєві майже половина заяв на відшкодування житла отримали відмову.

Також 17 жовтня стало відомо, що на Миколаївщині пошкоджено та зруйновано понад 12 тисяч об'єктів.

Тетяна Каптур

Поділитися