17 листопада 2023 р. 10:29

Ізмаїльські судноремонтники модернізували старий фургон для захисників

Фото: Інтент, Антоніна Лубченко

(Фото: Інтент, Антоніна Лубченко)

Бригада працівників Ізмаїльського судноремонтного заводу успішно втілила у життя черговий проєкт для допомоги ЗСУ. Цього разу вони взялися за переобладнання КУНГа радянських часів на штабний пункт на колесах. Процес модернізації зайняв близько тижня.

За словами представника заводу Ігоря Скоробрехи, ідея виникла спонтанно. "Під час візиту з партією допомоги до військових, які боронять нашу країну у південному регіоні, ми побачили у них старенький фургон. Через поважний вік він вже втратив свою функціональність та стояв на парковці без діла. Тоді подумали, що наші майстри зможуть переробити його під щось корисне для військових потреб. Адже досвід виконання схожих робіт у заводчан вже є. Тому прийняли рішення забрати КУНГ до Ізмаїла на "реінкарнацію", - додав Ігор Олександрович.

Фото: Інтент, Антоніна Лубченко

Робочі-судноремонтники відновили механізм кріплення, за який фургон пристібатимуть до машини. Всередині задля безпеки особового складу забили вікна деревиною. Замість них зробили невеличкі віконця ближче до стелі. Приміщення зонували: влаштували комфортну м'яку полицю для сну та відпочинку; встановили два столи - відкидний для прийому їжі та стаціонарний для роботи з документами. В одному кутку встановили рукомийник з ємністю для води на 15 літрів, а в іншому - пічку-буржуйку, яку, до слова, виготовили на цьому ж Ізмаїльському судноремонтному заводі. Стіни та стелю утеплили та обшили сучасними оздоблювальним матеріалом. Підлогу вкрили лінолеумом. Приміщення електрифікували.

Фото: Інтент, Антоніна Лубченко

Оновлення фургона завершили заміною на нову і гуми для колес. Тепер він повністю готовий стати надійним помічником на фронті для наших захисників-артилеристів.

Раніше бюджет програми термінового відновлення житла в Ізмаїлі збільшили майже вдвічі.

Також Управління культури та туризму Ізмаїльської міської ради оголосило торги на придбання 7 425 одиниць новорічних подарунків для дітей.

Раніше ми писали, що Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради вирішив увічнити пам'ять захисників, які загинули під час широкомасштабної військової агресії російської федерації проти України.

Антоніна Лубченко

Поділитися