11 червня 2023 р. 21:16

Додому повернулися 95 українських полонених: серед них миколаївські морпіхи

Фото: Андрій Єрмак/ telegram

(Фото: Андрій Єрмак/ telegram)

В Україну повернули 95 наших людей. У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники. 

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів. 

До своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники "Азовсталі".

Також вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь, на "Азовсталь". 

Фото: Андрій Єрмак/ telegram                                                     

До того ж серед них двоє миколаївських морпіхів 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Фото: Андрій Єрмак/ telegram                                          

Багато українців перебували в полоні пораненими. 

Продовжуємо виконувати задачу Президента України Володимира Зеленського "повернути всіх". Я вдячний нашій команді, Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за роботу 24/7. Вона триватиме до того дня, коли в Україну повернеться останній полонений українець, - йдеться в повідомленні.

Так, 16 квітня додому повернулися 92 військовослужбовці Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту. 

10 квітня у штабі повідомили про повернення з полону 100 військовослужбовців, серед яких герої оборони Маріуполя, Бахмута та Гостомеля, а також захисники Чонгара та острова Зміїний, що в Одеській області.

16 лютого, відбувся черговий обмін полоненими. З неволі було звільнено 101 українця. Додому повернулися 100 військових і один цивільний.

Серед звільнених були 46 морських піхотинців 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, захисників Маріуполя, заводів Ілліча та Азовсталь.

4 лютого, з російського полону вдалося повернути двох миколаївських морпіхів.

На початку січня також відбувся обмін військовополоненими. Тоді це був перший у 2023 році обмін військовополоненими. З російських в'язниць було визволено 50 українських захисників, серед яких 2 військових 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, що базується в Миколаєві.

Тетяна Каптур

Поділитися