22 березня 2024 р. 21:29

В Одесі затримали контрабандиста-мільйонера

Фото: Бюро економічної безпеки

(Фото: Бюро економічної безпеки)

Детективи БЕБ викрили жителя Одеси, який зберігав на складі контрафактні сигарети відомих брендів. Загальна сума товару становить майже 6 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Бюро економічної безпеки в Одеській області.

За даними детективів, одесит придбав оптову партію сигарет з метою їх подальшого продажу в роздріб на території міста. Фігурант орендував складське приміщення, в якому планував зберігати контрафакт. 

У результаті обшуків співробітники Теруправління вилучили майже 76 тисяч пачок сигарет. 

Наразі встановлюється повне коло осіб причетних до схеми незаконного продажу та походження товару. 

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області скерували до суду кримінальне провадження за фактом зберігання та продажу незаконно виготовлених тютюнових виробів. Одеситу повідомлено про підозру. Чоловіку загрожує кримінальна відповідальність.

Це не перший випадок  розповсюдження  в Одесі контрафактних цигарок у великих обсягах.

Так, житель Одеси організував підпільне виготовлення сигарет, а потім збував їх на місцевих ринках. Під час обшуків у нього вилучили товар на суму понад 11 мільйонів гривень.

Ще раніше детективи БЕБ повідомили про підозру чотирьом особам, які налагодили незаконне виготовлення сигарет в промислових масштабах у Білгороді-Дністровському.

Під час обшуків детективи вилучили лінію по виробництву сигарет, верстат для пакування тютюнових виробів у пачки, інше обладнання та 2,2 тонни тютюну. Також було вилучено майже 400 тисяч пачок готової тютюнової продукції без марок акцизного податку. 

Ірина Глухова

Поділитися